Market
Language
International
IT EN FR
USA
EN

QUICK CONTACT

Groove

Offices and Education

Designed by Dario Renzi, The Groove is a shopping and industrial centre that occupies an area of over 40 thousand square meters. The lighting project refers to the outside areas, offices and to the bar and restaurant inside the shopping area.

Year

2010

Architect

Roberto Fabbri

Photographer

Alessandro Maurelli, Marco Bartolozzi

Engineer

Luciano Marradi

Site

Via Santa Maria Maddalena, 57, 50064 Incisa in Val D'arno FI, Italia

Designed by Dario Renzi, The Groove is a shopping and industrial centre that occupies an area of over 40 thousand square meters. The lighting project refers to the outside areas, offices and to the bar and restaurant inside the shopping area. The outdoor service corridors in stone are illuminated with EDEN light fixtures, while those covered in wood-effect terracotta with LED.Y fixtures to resemble the lit pathways of piers and boats.

The yards are illuminated by ICARE fixtures with metallic halide light bulbs; the water basins by E-FORUM light fixtures positioned on the border that only highlight the horizontal surfaces. DESE 67 light fixtures with narrow spot were installed, hidden behind the lowered beam, inside the double-height shopping gallery, which evenly illuminate the floor overlooking the shops while keeping the top part with the offices in the shade.The entrance to this last area is strongly characterised by the mirrored stairs and leather wall with the company’s logo and is illuminated with recessed light fixtures (KRIPTON ARC and KRIPTON). MINIMA wall lights with direct and indirect light were used for the stairs.

The distribution part of the offices that looks out over the shopping gallery is illuminated by FLUSH recessed light fixtures and, and the deep-set skylight is illuminated by SLIM LIGHT strips with indirect light emission. In the offices and meeting rooms were installed low-luminance HELIUM plaster fixtures and LUNA fixtures with indirect light emission for perfect control of the brightness.The functional lighting of the restaurant comes from CCT FLASH recessed fixtures, both normal and emergency lights with sanded screen, whose minimal design does not interfere with the very distinctive architecture. The stairs are illuminated by MINIMA fixtures with direct/indirect light emission to emphasise the large mosaic walls and by LED.Y fixtures to highlight the elevations. The lines of ceiling lights were created with the PROFILE PLUS system. Special niches were created in the VIP area to hold, not only the SATURNO ceiling light fixtures, but also the ventilation system.

Products used

Other projects in the same category

Designed by Dario Renzi, The Groove is a shopping and industrial centre that occupies an area of over 40 thousand square meters. The lighting project refers to the outside areas, offices and to the bar and restaurant inside the shopping area.
Read more
L.U.M.S.A University

Rome

Designed by Dario Renzi, The Groove is a shopping and industrial centre that occupies an area of over 40 thousand square meters. The lighting project refers to the outside areas, offices and to the bar and restaurant inside the shopping area.
Read more
Penthouse - Bogotà

Bogotá

Designed by Dario Renzi, The Groove is a shopping and industrial centre that occupies an area of over 40 thousand square meters. The lighting project refers to the outside areas, offices and to the bar and restaurant inside the shopping area.
Read more
Zonamerica

Montevideo

This website makes use of technical cookies, including third-party cookies, to improve your browsing experience. For information about how they work, to disable them from your browser or to refuse consent to certain cookies, read the privacy policy . By closing this banner, scrolling down this page or clicking on any of its elements, you consent to the use of cookies in compliance with Articles 122 (paragraph 1) and 154 (paragraph 1), letter h, of the Privacy Code. Info